2 dagar i Paris
Den parisiska kultursfären går i klinch med amerikansk hippieneuros när fransyskan Marion och amerikanske pojkvännen Jack mellanlandar två dagar i Paris. Deras förhållande ställs på prov när Jack får umgås med Marions konstnärliga, icke engelsktalande föräldrar och flera av Marions flirtiga expojkvänner.
Originaltitel | 2 Days in Paris |
Alternativ titel | Deux jours à Paris |
Regissör | Julie Delpy |
Manus | Julie Delpy |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Julie Delpy, Adam Goldberg, Daniel Brühl, Marie Pillet, Albert Delpy, Adan Jodorowsky, Alexandre Nahon, Alexia Landeau |
Fransyskan Marion (Julie Delpy) och amerikanen Jack (Adam Goldberg) mellanlandar i Frankrike under två dagar efter att ha varit på genomresa och semester i Europa. Deras förhållande ställs på pr... Läs mer »
Delpy har gjort samma film ett antal gånger känns det som. Detta var som vanligt underhållande. 3+
Självgod, pretentiös pekoral i ett desperat försök att likna Woody Allen. Det närmaste Delpy kommer är hans ikoniska glasögon - inget mer.
Underhållande och smart, stundtals hysteriskt kul.
Rolig
Delpy gör här en film som i mångt och mycket påminner om Linklaters filmer, som hon också skådespelar i. Ett lågmält drama där kärleksparet hamnar i centrum. Dock har hon inte riktigt samma handlag som Linklater och filmen haltar därmed bitvis. Onödigt slumpmässiga händelser mot slutet solkar ner manuset en del men filmen bärs ändå upp av den charmiga Delpy och hennes lika bra motspelare Goldberg. Men kemin mellan henne och Hawke är dock bättre i Linklaters ovan nämnda alster. Klart sevärd även om Paris framställs aningen sjukt.
Börjar hyfsat lovande men stupar och blir en osmaklig sörja av sex, meningslöshet och knäppa karaktärer.
I min bok gick Adam Goldberg med denna film från att vara en nobody till en superking. Jag har lite svårt för Before-filmerna. Denna passar mig betydligt bättre. Hawke har inte en chans emot Goldberg. Punkt.
Betydligt mer humorinriktad än Before-filmerna, men också utan samma allvar. Delpy är skicklig.
Skådespeleriet och dialogen ligger på en 4a, men tyvärr känns det som den innehåller lite väl mycket klichéer.
Tycker bättre om uppföljaren!