3.5

18½

En transkriberare i Vita Huset kommer över de saknade 18½ minuterna av Nixons ökända inspelningsband. I hemlighet kontaktar hon en journalist och de söker sig till en sömnig stugby där de kan lyssna igenom inspelningen i lugn och ro. Paranoian börjar dock snart krypa sig på. Kan de lita på grannarna? Föreståndaren? Varandra?

Originaltitel 18½
Regissör Dan Mirvish
Manus Daniel Moya
Genre Komedi, Thriller, 2020-talet
Skådespelare Willa Fitzgerald, John Magaro, Gina Kreiezmar, Marija Juliette Abney, Lloyd Kaufman, Richard Kind, Sullivan Jones, Jon Cryer (röst), Alanna Saunders, Ted Raimi (röst), Claire Saunders, Vondie Curtis-Hall, Catherine Curtin, Alexander Woodbury, Bruce Campbell (röst), Chris Quintos Cathcart (röst)

StureStenhög
2022-10-22
Jag känner nog alltid en viss lockelse till filmer på Watergate-temat. Här är förvisso Watergate i allra högsta grad en bisak, men det är för den sakens skull inget fel på upplägget. Inledningsvis finns det också viss potential, men sedan börjar det ganska snabbt gå nedåt. Det blir en farsartad historia med slentrianknasiga karaktärer och ansträngda förvecklingar. Det är mest bara jobbigt att titta på, och slutintrycket blir att det här är en inspelning som någon borde ha raderat