Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

101 Dalmatiner


Den illvilliga Cruella De Vil är besatt av pälsar av dalmatinervalpar. För Cruellas designer Anita och hennes man Roger är denna bisarra smak illa nog. Och värre blir det när deras egna två dalmatiner Pongo och Perdita, får en bedårande kull valpar... Denna lyckliga tilldragelse undgår förstås inte Cruella. Hon gör allt för att övertyga Anita och Roger att sälja valparna till henne. Men när Cruella misslyckas bestämmer hon sig istället för att stjäla dem. Därmed har hundhistoriens största räddningsäventyr tagit sin början.


Originaltitel 101 Dalmatians
Regissör Stephen Herek
Manus John Hughes
Genre Komedi, Familjefilm, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson, Joan Plowright, Hugh Laurie, Mark Williams (I), John Shrapnel, Tim McInnerny, Hugh Fraser, Zohren Weiss, Mark Haddigan, Michael Percival, Neville Phillips
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8610
Filmnummer 3382

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Anonym
Dalmatiner, dalmatiner och ännu mer dalmatiner. Ibland undrar jag hur många \"statistdalmatiner som behövts i denna hundgalna film. Visst är de söta, men det blir överdrivet när det visar sig ...   Läs mer »

Kommentarer


BjörnBandhund
2022-04-25
Jag är ej hundvän, men tycker faktiskt att den här är lite underskattad. Det hade dock kunnat gå riktigt illa om den inte burits upp av otroligt proffsiga skådisar. Close förstås, men även Laurie är svår att inte dra på smilbanden åt. Daniels, Richardson och Plowright är inte dåliga de heller. De gör detta till en trevlig stunds underhållning. Rak 3/5.
quelnightmare
2021-06-11
Cinematisk produkt blir inte mycket onödigare än detta: en onödig live-action-remake av en alldeles utmärkt tecknad film.
Rai
2020-12-29
Den här filmen är kass!!!
AngelsDiary
2018-05-17
Nostalgi
Stygga-Vargen
2020-10-04
Bra rulle!
Dream
2016-08-20
Helt okej familjeklassiker! Gjordes på en tid då även hyfsat kända skådespelare ställde upp i barnfilmer som riktas till dem minsta utan att skämmas, händer inte så ofta längre, t.ex. Glenn Close, Hugh Laurie och Jeff Daniels. Men hade det inte varit för Glenn Close häftiga Cruella De Vil tolking, så hade det blivit en flopp! Hon lyfter upp en annars medioker historia till något större än vad det annars hade varit. Till sist så är det skönt att slippa pratande djur och överdrivna CGI - effekter. Betyg 3 av 5.
Tatty
2014-12-29
Härlig och bra film. Diggar Cruella!
Krille80
2014-11-09
Väldigt charmig familjefilm med Glenn Close i toppform och som spelar sin roll Cruella De Vil mycket bra ut i minsta fingerspets. Ibland är det väldigt uppfriskande som vuxen att se på familjefilmer eller rena barnfilmer. Helst ska det ses i sällskap med barn för de är helt underbara när de visar sin glädje över vad de ser. Tur man har syskonbarn.
Simon_19
2013-05-25
Denna gick inte hem som barn heller, tråkigt och icke underhållande film.

2013-05-15
Charmig live-actionversion av hundsagan för barn.
Visa äldre kommentarer »