Popcorn, vape och modern rökning på vita duken

Den som är ett fan av gamla klassiska filmer har säkert lagt märke till hur rökigt allt var. Inte bara rökiga och dimhöljda miljöer, utan även att alla karaktärer inte verkade kunna göra någonting utan en cigarett i handen. Idag röker allt färre människor, vilket även märks i film och tv-serier. Samtidigt använder allt fler vapes, men trots det syns vape pods sällan på vita duken. Varför &aum

Läs mer »

Sveriges industriella konkurrenskraft hotas av offshore-vindförbud

Beslutet att stoppa offshore vindprojekt i Sverige kan få betydande konsekvenser för landets industriella konkurrenskraft. Den potentiella förlusten av investeringar kan påverka framtida tillväxt och väcker frågor om landets energisäkerhet och hållbarhetsstrategier.

Sverige har nyligen valt att stoppa offshore vindkraftprojekt, vilket kan få allvarliga konsekvenser för landets industrisektor. Denna åtgärd hotar int

Läs mer »

Premiär för två surrealistiska skräckfilmer

Förbannade Myror är ett produktionsbolag i Stockholm som utgör det kreativa samarbetet mellan filmregissörerna Lukas Sjögren och Jacob Kressner. Deras senaste två kortfilmer “Detta Förbannade Oväsen” och “Arbetsmyran” är nu färdigställda och inväntar sin stora premiär. Filmerna visas som en double feature p&ari

Realistiska filmer om gambling

Spel om pengar fortsätter att öka i popularitet världen över, vilket inte minns syns på Spaceport Sweden. I den här artikeln kan du läsa om realistiska filmer om spelande och som både drabbande och roliga.

Mississippi Grind (2015)

Dessa två pokerspelare är motsatsen till varandra, den ena är sliten och förstörd, medan den andra är mer ihop

Läs mer »

Det är mänsklig natur: En samling kortfilmer

Upplev känslornas och erfarenheternas rika väv med Det är mänsklig natur, en omsorgsfullt utvald samling av fyra tankeväckande kortfilmer som utforskar vad det innebär att vara människa.

Denna kollektion är en del av kortfilmtjänstens Shortly's vision att lyfta fram unika, kraftfulla berättelser från hela världen och göra dem tillg

Tre underhållande filmer med casinotema

Sverige går just nu igenom en explosionsartad tillväxt i intresse och omsättning på onlinecasinon. Allt fler använder idag onlinecasinon som ett sätt att varva ner efter jobbet och intresset spås inte avta någon gång under kommande år.

Oavsett om du är en av dem som gärna varvar ner med spel hos svenska eller utlän

Läs mer »

Förbered dig inför filmen om Sam Peckinpah – filmvärldens mest hårdkokta regissör

Att Sam Peckinpah gick under smeknamnet ”Bloody Sam”, säger kanske en hel del om hur man såg på den hårdkokte regissören under tiden han var aktiv i Hollywood. Trots att han dog alldeles för tidigt – blott 59 år gammal – hann han förändra filmindustrin för alltid med sina hårdnackade porträtt av män på lagens kant. Hans mest berömda film ”The Wild Bunch” fortsä

Läs mer »

Hur du laddar om mellan film-maraton

Att tillbringa en hel dag med att njuta av långa filmer kan vara en fantastisk upplevelse, men det kräver också sina pauser. Att sitta still i flera timmar kan bli både utmanande och tröttsamt, särskilt när filmerna sträcker sig över två till tre timmar. Här är några tips för hur du kan ta en välbehövlig paus och återfå energin inför nästa film. Efter att ha suttit länge och tittat

Läs mer »

Filmerna där gänget ska knäcka casinot

I långa loppet kan du räkna med att gå med förlust när du spelar casino. Men i filmerna 21 och The Last Casino försöker man knäcka koden genom att räkna kort och skapa sig en fördel mot “huset”.

Blackjack är ett spel som funnits under en mycket lång period. Spelet där du som spelare ska komma så nära 21 som möjligt, men aldrig över. För då blir man "tjock" o

Bokslut av filmåret 2024

Filmåret 2024 har varit ett väldigt speciellt år. Biobranschen lider fortfarande stora förluster sedan pandemin som stängde ner biografer och produktioner världen över. Men när Filmtipset nu sammanfattar 2024 så kan vi trots allt skatta oss lyckliga över att branschen har återhämtat sig som den har...

Streaming är det nya vanliga

Med social distansering och ensamma filmkvällar i soffan så har str

5 TV-serier som lades ner efter en säsong

Det är många serier som inte får en andra säsong och det kan bero på olika anledningar, men den vanligaste är att de inte når tillräckligt med tittarsiffror för att det ska vara ekonomiskt försvarbart att fortsätta med dem. Här har vi 5 TV-serier som lades ner efter en säsong.

Luck (2011-2012)

“Luck” handlar om Chester “Ace” Bernstein som precis har spenderat tre år i fängelse och har under den här tiden haft tid att tänka. Så for

5 pokerfilmer vi minns

Rounders (1998), Cincinnati Kid (1965) och Casino Royale (2006) är bara några filmer som utspelar sig i pokervärlden och det finns många fler. Med kända skådespelare som Matt Damon, Daniel Craig och Drew Barrymore så listar vi några pokerfilmer som vi minns.

Rounders (1998)

Låt oss börja med filmen som sägs ha varit en av de stora anledningarna till att hela den stora pokerboomen rullade igång. I “Rounders” följer vi Mike McDermott, som är

Läs mer »

Filmer och serier kopplade till Dune

Det finns många böcker skrivna av Frank Herbert men det finns inte många filmatiseringar av dem. Vad fansen kan se fram emot, är att det kommer en till storfilm i vilken vi återigen får se Timothy Chalamet i rollen som antihjälten Paul Atreides.

I princip alla sci-fi-älskare är medvetna om det oerhörda inflytandet Dune-böckerna har haft på genren; hur de lade grunden för exempelvis Star Wars och hur otaliga filmer har refererat till dem. Trots detta har

Slotspel och Filminspiration: Hur Hollywood Påverkar Online Kasinon

Hollywoods inflytande på online kasinon växer stadigt. Filmens magi och spänning har hittat sin väg till slotspelens värld. Upptäck hur dina favoritfilmer formar dagens mest populära spelautomater.

Slotspel med filminspiration har blivit en av de mest populära kategorierna på online kasinon. Denna trend är inte bara ett resultat av kreativ marknadsföring

Läs mer »

Utforska sambandet mellan film och spel

Samspelet mellan film och spel har länge fångat uppmärksamheten hos en världsomspännande publik. Från glamorösa kasinomiljöer till spänningen i pokerspel med höga insatser - spelvärlden i film fungerar ofta som en kraftfull metafor för mänsklig ambition, risk och belöning. Karaktärerna i dessa miljöer ställs ofta inför avgörande val, och resultatet kan innebära allt från rikedom till ru

Upptäck stil och komfort

Att handla skor online kan vara en utmaning, men ECCO på Boozt.com gör det enkelt och bekvämt. Med ett brett urval av ECCOs unika och stilrena skor är det lätt att hitta något som passar alla smaker och behov.

Oavsett om det handlar om eleganta läderskor för kontoret eller välfodrade kängor för vintern, har ECCO ett stort sortiment av högkvalitativa alternativ. Plattformen erbjuder snabba leveranser

Läs mer »

Filmsuccéer från bok till bio

Stig Larssons omåttligt populära Millenium-trilogi har inte endast varit en av Sveriges största framgångar på den litterära scenen. Trilogin som följer Lisbeth Salander har dessutom varit en av de största filmsuccéerna genom tiderna. Filmen “Män som hatar kvinnor” sägs ha dragit in mer än 600 miljoner kronor och de siffrorna gäller enbart Sverige. Det hela utspelar sig i och runt Stockholm, där vimmelbilder från fest och nattliv likt

Läs mer »

Pengars plats i film och våra verkliga liv

Pengar har alltid haft en framträdande plats i filmens värld, både som drivkraft för karaktärernas handlingar och som ett centralt tema i många berättelser. Från de lyxiga kontorslandskapen i "The Wolf of Wall Street" till de mörka förorts-lokalerna i "Snabba Cash", är pengar ofta den osynliga tråd som binder samman historierna. För de som är intresserade av att maximera sina resurser i det verkliga livet, kan de bästa fr

Roll the Reels: När spektakulära casinospel och filmmagi möts

Spänningen som casinospel medför har alltid lämpat sig väl på vita duken. Poker dyker upp i filmer som Casino Royale och Molly’s Game medan Blackjack spelar en viktig roll i både The Hangover och Casablanca. Självklart ska inte heller filmen som heter just Casino glömmas bort.

Casino lämpar sig bra för film eftersom de insatserna i allt från Poker till Slots har inbyggd dramatik i själva upplägget. Här kommer vi att gå igenom några klassiska filmer

Läs mer »

Hasardspel på vita duken: en spegel av samhället

Hasardspel har länge varit ett intressant ämne i svensk film, en spegel av samhällets attityder och realiteter kring spel. Från tidiga klassiker till moderna skildringar har den svenska filmen utforskat spelandet, både för att underhålla och kommentera.

I en tid då fler och fler söker sig till casino utan svensk licens blir det al

Läs mer »

En tillbakablick på de mest minnesvärda ögonblicken och betydelsefulla filmerna från 2023

År 2023 har varit en spännande tid för filmindustrin, med många minnesvärda ögonblick och betydelsefulla filmer. Här är en tillbakablick på några av de mest framstående filmerna från detta decennium.
En Resa till Självinsikt: Barbie (2023) Barbie, regisserad av Greta Gerwig, tar den ikoniska leksaksdockan till nya höjder i dess första live-action film. Margot Robbie och

Läs mer »

Inflytelserika actionfilmer under det senaste decenniet

Här listas sex olika inflytelserika actionfilmer från de senaste tio åren, som var och en har bidragit till actionfilmens utveckling. Med en blandning av banbrytande teknologi, innovativt berättande och globala perspektiv har dessa filmer höjt ribban gällande vad vi förväntar oss av denna adrenalinpumpande genre. Jämför vi exempelvis filmer från 90-talet som även där har levererat några av tidernas bästa actionfilmer. Så presenterades det i större utsträckni

Läs mer »

Maxa din hemmakväll i höst och vintermörkret!

När löven förändras och luften fryser, är övergången från höst till vinter en tid att hitta nya aktiviteter och hobbyer. Oavsett om du söker lugnet i ditt eget hem eller vill omfamna den nya årstiderna finns det ingen brist på bra sätt att njuta.

Följande tips på aktiviteter erbjuder en rad upplevelser från det lugna till det spännande. Så låt oss tillsammans utforska n

Läs mer »

The Unseen World behind the Glamour of Casino-Based Films: A Dive into the Casino Kingdom

The world of filmmaking abounds with variety, catering to the interest of its diverse audience, from romantic comedies and high octane action movies to subtle art house cinema. However, one genre that has stood the test of time is the casino-themed movie. With the glitz and glamour, suspense and thrill, and the continual duel between luck and strategy, movies around casinos, poker and gambling are high on intrigue and entertainment. As the interest of filmtipset.se audience leans towards cinemat

Läs mer »

« StartsidanVisa äldre artiklar »

Artikeltips:
Så här påverkar EU regler skattefria casinon

Perfekta vapes för en avslappnad filmkväll i soffan

Vitt snus i rampljuset – en dokumentär resa in i en ung tjejs nikotinvanor